Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GOT YOU

IT'S MY TIME

Megjelenés: 2009. Március 23.
UK Helyezés: 27

2009-es Eurovíziós Dalfesztivál brit nevezése , amelyet 2009 májusában Moszkvában , Oroszországban rendeztek meg . A dalt Andrew Lloyd Webber és Diane Warren szerezte és írta, és az Egyesült Királyság legjobb dalává vált. Sikeres Eurovíziós nevezés 2002 óta az ötödik helyezés révén, és jelentős előrelépés az előző és a következő évi pályaművekhez (" Even If " és " That Sounds Good to Me ") képest, amelyek a verseny utolsó helyére kerültek. Ewen továbbra is a legmagasabb pontszámot érte el az Egyesült Királyságban 1997 -es győzelmük óta.

Írás és inspiráció - A kifejezetten az Eurovíziós Dalfesztiválra szánt dal mindössze két óra alatt készült el. Diane Warren a BBC-nek adott interjújában beszélt erről: „Általában nem sokat írok együtt, hajlamos vagyok egyedül írni, szóval ez elég ijesztő volt – különösen olyan valakivel, mint Andrew Lloyd Webber, aki egy legenda!"

Kiválasztás - Ewen azáltal nyerte el a dal éneklésének jogát, hogy megnyerte az Egyesült Királyság Eurovíziós kiválasztási folyamatát, az Eurovision: Your Country Needs You 2009. január 31-én. Lloyd Webber azt is bejelentette, hogy elkíséri Ewent, azzal, hogy zongorázik vele a színpadon Moszkvában. A dal hivatalos verzióját először Ken Bruce BBC Radio 2 műsorában sugározták 2009. március 23-án.

Verseny - Mivel az Egyesült Királyság a " Big Four " része, a dal közvetlenül bekerült a verseny döntőjébe, amelyet 2009. május 16-án tartottak Moszkvában. A műsort átlagosan 7,8 millióan nézték meg, és a szavazás során 9,8 milliónál érte el a csúcsot, ami a brit tévéközönség 35,3%-a.
Az Egyesült Királyság jól szerepelt a verseny során, és 173 ponttal az 5. helyen végzett, szemben az előző néhány évvel, amikor a 2003-tól kezdődően az Egyesült Királyság egyetlen nevezése sem jutott be a legjobb 15 közé. Jessica óta ez volt az Egyesült Királyság legmagasabb helyezése. Fokhagyma 2002 - ben és a legtöbb pontot kapott 1997 óta , amikor nyert a " Love Shine a Light "-val.

MY MAN

Megjelenés: 2009. Szeptember 17.
UK Helyezés: 35

Írta Ina Wroldsen , a producer pedig Harry Sommerdahl és Kalle Engstrom volt Ewen debütáló stúdióalbumához. A dalt 2009. szeptember 17-én adták ki digitális letöltésként az Egyesült Királyságban. Zeneileg a "My Man" egy pop és kortárs R&B , valamint elektro és R&B ütemekkel és szintetizátorral támogatott dal . Jelentősen eltér előző kislemezétől, az " It's My Time "-tól, amelyet Andrew Lloyd Webber a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválra komponált .
A "My Man"-t pozitívan értékelték a kritikusok, és dicsérték a kórust és Ewen énekét. A dal a 35. helyezést érte el a brit kislemezlistán és a 13. helyet a brit R&B listán . A kislemez promócióját törölték, miután Ewen csatlakozott a Sugababes lánycsapathoz , hogy leválthassa Keisha Buchanan alapító tagját . A "My Man" című dalhoz tartozó videoklipet Urban Strom rendezte, és 2009 júliusában forgatták Beverly Hillsben, Los Angeles közelében, Kaliforniában . Ewen szerelmi érdeklődését mutatja be, aki egy fáklyával keresi őt egy kastélyban.

Háttér és fejlesztés - 2009 januárjában Ewen részt vett a 2009-es Eurovíziós Dalfesztivál brit nemzeti válogatásán. Végül őt választották ki, hogy képviselje az Egyesült Királyságot az " It's My Time " című dallal, amelyet Andrew Lloyd Webber szerzett, aki zongorán kísérte a színpadon. Ewen ötödik helyezést ért el a viadalon, ami 2002 óta a legmagasabb helyezés volt az Egyesült Királyságban. Miután az Eurovíziós válogatás előtt már aláírt a Polydor Records-hoz, Ewen elkezdett dolgozni debütáló albumán. A "My Man"-t Ina Wroldsen írta , a producer pedig Harry Sommerdahl és Kalle Engstrom.
2009 szeptemberében arról számoltak be, hogy a Sugababes tagja , Amelle Berrabah elhagyta a csoportot, és Ewen fogja leváltani a helyét a bandában. További gyanú merült fel egy bejelentés közepette, miszerint Ewen "belátható időn belül szünetet tart minden promóciós tevékenységtől". 2009. szeptember 21-én azonban bejelentették, hogy a Sugababes alapító tagja, Keisha Buchanan kilépett a zenekarból. Ewent azonnal bejelentették a helyettesének, és ezt követően a "My Man" előléptetése megszűnt.