Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2003: Three

Megjelenés: 2003. Október 27.
Felvételek: 2002-2003
Műfaj: Dance-pop, hip hop, R&B

Hossz: 55:15
Kiadó: Island Records
Producerek: Andy Bradfield, Craigie, Rob Dougan, Brian Higgins, Linda Perry, Jony Rockstar, Guy Sigsworth, Jeremy Wheatley, Xenomania
Tagok: Mutya Buena - Keisha Buchanan - Heidi Range
Előző:
Angels with Dirty Faces (2002)
Következő: Taller in More Ways (2005)
Kislemez az albumról:
Hole in the Head - Too Lost in You - In the Middle - Caught in a Moment

Sugababes brit lánycsoport harmadik stúdióalbuma, amelyet az Island Records adott ki 2003. október 27-én az Egyesült Királyságban. Négy kislemezt generált, amelyek a világ különböző részein szerepeltek; az első, "Hole in the Head" lett a csoport harmadik Egyesült Királyságbeli első kislemeze. A Sugababes három tagja egy-egy "önálló" dalt vett fel az albumra - "Whatever Makes You Happy" (Keisha Buchanan), "Sometimes" (Heidi Range) és "Maya" (Mutya Buena). Three a brit albumlistán a harmadik helyen debütáltak.

Háttér - Miután kiadta a sikeres Shape, az Angels with Dirty Faces (2002) negyedik és egyben utolsó kislemezét, a csoport bejelentette, hogy visszamentek a stúdióba, hogy elkezdjék dolgozni a következő albumot olyan producerekkel, akikkel együtt dolgoztak. előző album, mint Jony Rockstar és Xenomania. Amerikába mentek együtt dolgozni olyan producerekkel, mint Linda Perry és Diane Warren, akik a "Too Lost in You" című balladát írták. Céljuk az volt, hogy népszerűsítsék az új albumot Amerikában. A lányok közösen írták és rögzítették saját számaikat az új albumon - Keisha „Whatever Makes You Happy”, Heidi „Sometimes” és Mutya „Maya” című dal, egy dal a váratlanul meghalt nővéréről. A Sugababes később bejelentette a "Hole in the Head" vezető kislemezt és megjelenési dátumát, október 13-át. Az egyesült királyságbeli kiadás egy különkiadás volt, két extra számmal, a "Twisted" és a "Buster" címmel. Kezdetben az Egyesült Királyságban a Woolworths által kínált digitális letöltési verzió véletlenül tartalmazta a "Whatever Makes You Happy" korábbi demó verzióját, de a hibát gyorsan kijavították.

Kereskedelmi teljesítmény - Three az Egyesült Királyság albumlistájának harmadik helyén debütáltak, az első héten 52 905 példányt adtak el. Az első kislemez, a "Hole in the Head", a csoport harmadik első számú kislemeze volt az Egyesült Királyságban, és Dániában is az első helyre került. Írországban és Norvégiában elérte a második helyet, Ausztráliában pedig a negyven legjobbat. A második kislemez, a "Too Lost in You" eljutott az első tízbe Nagy-Britanniában és Norvégiában, az első negyvenbe pedig Ausztráliában. A harmadik kislemez, az "In the Middle" az Egyesült Királyságban a legjobb tíz, Írországban a húsz, Európában és Ausztráliában pedig a negyven legjobb lett. A negyedik kislemez, a "Caught in a Moment" szintén az első tízbe került az Egyesült Királyságban.
2004-ben a "Hole in the Head" szolgáltatást rádiózta az Egyesült Államokban, és a poprádió negyven legjobb slágere lett. A kis mérsékelt sikert követően a Three-nek az Egyesült Államokban kellett megjelennie egy megváltozott számmal, amely a csoport előző albumának, az Angels with Dirty Faces (2002) kislemezét tartalmazza. A kiadást később törölték, amikor a "Too Lost in You" második kislemez semmilyen hatást nem okozott. Az Egyesült Királyságban az albumot a BPI kétszer Platinum minősítéssel igazolja. Az album Platinum Europe Award-ot is kapott az IFPI-től az egymillió példányt meghaladó európai értékesítések elismeréseként.

Kritika - Threen pozitív kritikát kaptak a kritikusoktól, akik dicsérték az album kísérleti új urban és hip hop hangjait. Alan Braidwood (BBC) a Three-nek pozitív kritikát adott, kijelentve, hogy az album a Angels with Dirty Faces élén áll, és friss és izgalmas albumnak nevezi. Dicsérte az album új hangzását is. Az AllMusic munkatársa, Ross Hoffman az albumot "hangulatos, R&B-re ragasztott táncpopnak, friss hangzású, de hozzáférhető produkciókkal, valamint kibővített stílustartományú, nagy fülledt balladák egészséges foltozásával" jellemezte.

Dallista

HOLE IN THE HEAD
WHATEVER MAKES YOU HAPPY (Keisha Buchanan solo)
CAUGHT IN A MOMENT
SITUATION'S HEAVY
MILLION DIFFERENT WAYS
TWISTED
WE COULD HAVE IT ALL
CONVERSATION'S OVER
IN THE MIDDLE
TOO LOST IN YOU
NASTY GHETTO
BUSTER
SOMETIMES (Heidi Range solo)
MAYA (Mutya Buena solo)
B-Side
WHO - Hole in the Head
THIS AIN'T A PRTY THING - Hole in the Head
SOMEONE IN MY BED - Too Lost in You
DOWN DOWN - Too Lost in You
COLDER IN THE RAIN - In the Middle
DISTURBED - In the Middle

- "Twisted", és "Buster" UK és Japán bonusz számként szerepel.

 

Cikkek

Kislemezek

2017.10.01

 

Dalszövegek

2017.01.06