Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2000: One Touch

Megjelenés: 2000. November 27.
20 Year Anniversary Edition Megjelenés: 2021. Október 1.
Felvételek: 2000
Műfaj: Pop, garage, R&B

Hossz: 48:20
Kiadó: London Records
Producerek: Don-E, Carl McIntosh, Cameron McVey, Jony Rockstar, Matt Rowe, Paul Simm, Luke Smith, Ron Tom, Paul Watson
Tagok: Mutya Buena - Siobhan Donaghy - Keisha Buchanan

Következő: Angels with Dirty Faces (2002)
Kislemez az albumról: Overload - New Year - Run for Cover - Soul Sound

A brit Sugababes lánycsoport debütáló stúdióalbuma. Az Egyesült Királyságban a London Records kiadta 2000. november 27-én, majd a következő hónapban a legtöbb európai területen. A trió az album nagy részében Cameron McVey producerrel dolgozott együtt, amely négy Top 40 slágert készített, köztük az "Overload", az "New Year" és a "Run for Cover" slágereket.
Annak ellenére, hogy a brit albumlistán a 26. helyen állt, és a BPI arany minősítést kapott, és még jobban teljesített a német ajkú Európában, ahol Ausztriában, Németországban és Svájcban elérte az első tízet, a One Touch eladásai nem felel meg a lemezcég elvárásainak, és a csoport végül 2001 őszén megszűnt, és ez volt az egyetlen megjelenésük a kiadóval. Ezenkívül ez lett az egyetlen album, amely a csoport eredeti felállását tartalmazza. Siobhán Donaghy 2001-ben elhagyta a csoportot. Kezdetben kijelentette, hogy divatkarrieret akar folytatni, de végül a Sugababes tagjai közötti harcokról szóló jelentések közepette klinikai depressziót diagnosztizáltak nála.
A Ponystep-nek adott 2009. márciusi interjúban a csoport tagja, Mutya Buena elárulta, hogy szerinte a One Touch az együttes legjobb műve, és továbbra is hallgat rá. Donaghy egy külön interjúban azt is kijelentette, hogy az album "megelőzte a korát". 2011-ben a One Touch-ot kiadó eredeti csoporttagok új néven "Mutya Keisha Siobhan" néven reformálódtak, majd a név legális jogainak 2019-es biztosítása után folytatták Sugababes szereplését.

2021. május 11-én Sugababes bejelentette, hogy az One Touch 20 éves jubileumi kiadása (amelyet eredetileg 2020-ra terveztek, de a COVID-19 járvány miatt elhalasztottak) még ebben az évben később, október 1-jén jelenik meg. Ugyanezen a napon kiadták a "Run for Cover" MNEK-remixjét.

Kritika - Az album nagyszerű kritikákat kapott, a kritikusok tapssal fogadták a lányokat, akik akkor még csak 15/16 évesek voltak, mert olyan dalokat írtak és énekeltek, amelyeket koruknak szokatlanul érettnek tartottak. A Guardian a One Touch nevet "fantasztikus albumnak nevezte, amely elegáns stílussal, hozzáállással és eredetiséggel burkolja a fiatal Amerika hangzását". Tim Perry a The Independent-től azt írta, hogy "itt az ideje, hogy megjelenjen egy félig tisztességes tiszta pop-album, és több mint egy tucat dal játszik játékosan az optimista R&B, a mákos lélek és a barázdával töltött balladák között, ez a három londoni iskolás elérte. Ráadásul tényleg tudnak énekelni. Figyelj és sírj, Spice Girls: ez a jövő. "Hasonlóképpen, a Sunday Mirror Ian Hyland kommentálta az albumot:" Az All Saints elindulhat és meghozhatja a babáját. A funky British jövője R'n'B biztonságban van. "David Brinn, a Jerusalem Post munkatársa megjegyezte, hogy" a Sugababes a legfrissebb versenyző a lánycsoport trónjára, és a londoni tinihármas nyitó lövése, a One Touch bizonyítja, hogy ők egyek lépjen a csomag előtt.
Andy Strickland, a Yahoo! A One Touch nevű zene "csak csodálatos. Sugababes úgy énekel, mint az angyalok - angyalok, akik szárnyukat szerezték a TLC és az SWV hallgatásával, nem pedig a Spice Girls". Végezetül: "ez a lemez azzal a kockázattal jár, hogy a sípcsontok zenei megfelelőjét adják nekik azzal, hogy túl korán kerülnek az első csapatba, és ez sok éven át jelenti a potenciálisan az egyik legfontosabb új csoport megérkezését". Dean Carlson az AllMusic-tól dicséretet mondott az albumnak, és öt csillagból kedvező három és felével jutalmazta, és ezt írta: "A One Touch minden, ami a Spice Girls utáni tinédzser pop debütálásának kell lennie - diszkrét, serdülőkori és ugyanolyan tanulmányozatlan, mint egy késői - éjszakai telefonhívás a fiúkról." Az Entertainment Ireland megállapította, hogy" bár a Sugababes név miatt még egy szelet poppohárnak tűnnek, ezek az új gyerekek a R'n'B blokkban ennél sokkal érdekesebbek. ... bemutatkozó albuma olyan érettséget és zenei jártasságot mutat, amelyet sok társuk megirigyelhet. Hűvös, laza lélek keverékét érett ének, kitűnő feldolgozások és ferde szövegek különböztetik meg. "

Kereskedelmi teljesítmény - 2000. december 9-én a One Touch a 77. helyen debütált az Egyesült Királyságban, 5510 példányban. Számos hetes ingadozás után a listán az album 2001. február 17-én a 76. helyen jelent meg. Két hónappal később az album újra felkerült a 71. helyre, és két héttel később elérte a 26. hely csúcspontját. A One Touch a brit fonográfiai ipar által arany minősítésű volt, amely az album 100 000 példányának szállítását jelzi. 2007 októberéig az album csak Nagy-Britanniában körülbelül 220 000 példányban kelt el. Az album Írországban az 55. helyet érte el.
A One Touch Ausztriában a kilencedik helyen debütált, a következő héten pedig két egymást követő héten tetőzött. Az albumnak 16 hétig sikerült a listán maradnia. Németországban az album a hetedik helyet érte el, és 19 hetet töltött a listán. Az One Touch két hétig tetőzött a nyolcadik helyen Svájcban, ahol 17 hetet töltött a listán. Ausztráliában a One Touch a 86. helyen debütált 2001. augusztus 6-án. Az album két héttel később újra bejutott a 63. helyre, ahol tetőzött. Az album több sikert ért el Új-Zélandon, ahol 2001. augusztus 19-én a 31. helyen debütált, a következő héten pedig a 16. helyen tetőzött.

Kislemezek - Az album első hivatalos kislemeze "Overload" címmel 2000. szeptember 11-én jelent meg az Egyesült Királyságban. A Cameron McVey által gyártott dal a Sugababes első tíz legjobb kislemezévé vált az Egyesült Királyságban, és ezzel a hatodik helyet érte el. Az album további három legjobb 30 kislemezt is szült: "New Year", "Run for Cover" és "Soul Sound", amelyek a 12., 13., illetve 30. helyen tetőztek. A "Run for Cover" szintén viszonylag sikeresnek bizonyult egész Európában, de nem kérdőjelezte meg a "Overload" problémáját.

Dallista

OVERLOAD
ONE FOOT IN
SAME OLD STORY
JUST LET IT GO
LOOK AT ME
SOUL SOUND
ONE TOUCH
LUSH LIFE
REAL THING
NEW YEAR
PROMISES
RUN FOR COVER
DON'T WANNA WAIT
B-Side
FOREVER - New Year
LITTLE LADY LOVE - New Year
SUGABABES ON THE RUN - New Year

- "Don't Wanna Wait" szerepel, mint utolsó dal, japán kiadásban, mint bónusz dalként.

A 2021-es 20 éves jubileumi kiadás két lemezből áll, amelyek közül az első az eredeti album és annak B oldala remaster-je. A második lemez kortárs producerek új remixjeit és korábban kiadatlan alternatív változatokat tartalmaz.

Dallista

OVERLOAD
ONE FOOT IN
SAME OLD STORY
JUST LET IT GO
LOOK AT ME
SOUL SOUND
ONE TOUCH
LUSH LIFE
REAL THING
NEW YEAR
PROMISES
RUN FOR COVER
DON'T WANNA WAIT
SUGABABES ON THE RUN
FOREVER
LITTLE LADY LOVE
SOMETIMES
THIS IS WHAT YOU NEED (Demo)
GIRLS' NITE OUT (Demo)
ALWAYS BE THE ONE (Demo)
disc two
RUN FOR COVER (MNEK Remix)
OVERLOAD (Majestic Remix)
SAME OLD STORY (Blood Orange Remix)
OVERLOAD (Metronomy vs Tatyana Remix)
JUST LET IT GO (2001 Version)
LOOK AT ME (Alternative Mix)
REAL THING (Alternative Version)
SOUL SOUND (Alternative Version)
ONE TOUCH (C.R.E.A.M. Remix)
NEW YEAR (Non Christmas Version)
PROMISES (Acoustic Mix)
LITTLE LADY LOVE (About 2 Remix)
OVERLOAD (Ed Case Remix)
RUN FOR COVER (G4orce All Things Nice Dub)
 

Cikkek

Dalszövegek

2021.05.14

 

Kislemezek

2017.09.24