Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2007: Change

Megjelenés: 2007. Október 1.
Felvételek: 2006-2007
Műfaj: Pop rock, dance-pop, R&B

Hossz: 43:25
Kiadó: Island Records
Producerek: Dallas Austin, Deekay, Dr. Luke, Novel, Jony Rockstar, Flex Turner, Xenomania
Tagok: Keisha Buchanan - Heidi Range - Amelle Berrabah
Előző:
 
Overloaded -The Singles Collection (2006)
Következő:
Catfights and Spotlights (2008)
Kislemez az albumról:
About You Now - Change - Denial

A brit Sugababes lánycsoport ötödik stúdióalbuma, amelyet a Island Records ad ki 2007. október 1-jén. Az album többek között Dr. Luke, Jony Rockstar, Dallas Austin, Deekay és Xenomania produkcióját tartalmazza, és ez az első album ének Amelle Berrabah.
Az album az Egyesült Királyság albumlistájának tetején debütált, ahol a zenekar második egymást követő első albumává vált, és végül a BPI platinalemezes minősítést kapott. Ezenkívül Észtországban és Írországban is eljutott az első tízbe. Franciaországban a Change-et adaptálták a csoport első legnagyobb slágereként.

Gyártás és kiadás - A legnagyobb slágeralbumuk, az Overloaded: The Singles Collection (2006) megjelenését követően a Sugababes visszament a stúdióba, hogy számos amerikai producerrel együtt dolgozzon az akkor még cím nélküli ötödik stúdióalbumon, a zenekar első teljes stúdióalbumán Amellével Berrabah. Az album munkatársai között van Dr. Luke, a dán Deekay produkciós csapat és a Novel, valamint a korábbi munkatársak, Xenomania, Dallas Austin és Jony Rockstar. Bár ez volt Amelle első produkciója, az album néhány dala megmaradt szám volt, amelyet eredetileg a Taller in More Ways-ban (2005) szándékoztak megjelenni.
Az albumot Higgins és a Xenomania produkciós csapat készítette, akik a Sugababes egyéb kislemezein végzett munkájukról ismertek, beleértve a "Round Round", az "Angels with Dirty Faces", "Hole in the Head", "In the Middle" és a "Red Dress" munkákat. A keverési folyamatot Jeremy Wheatley 365 művész számára vállalta a Twenty One Studiosnál, Londonban, Angliában. Ezt Richard Edgeler segítette. A billentyűzetekről és a programozásról Powell, Higgins, Cowling és Matt Gray gondoskodtak, míg Coler volt a felelős a dalban jelenlévő gitárért.
Az AXM Magazine beszámolt a Sugababes feltételezett kísérletéről, hogy az albummal beköltözzön az amerikai piacra. 2007. augusztus 30-án a csoport megjelent a The Album Chart Show-n, hogy fellépjen az első kislemez, a "About You Now" -ból, és bemutasson további két darabot. Megerősítették azt is, hogy az album címe Change lesz.
A számítógépbe helyezve az Egyesült Királyságban kiadott lemez hozzáférést biztosít olyan bónuszfunkciókhoz, mint a "About You Now" remix verziói és a csoporttal készített speciális interjú, valamint háttérképek és fotók. A Change francia kiadása a legnagyobb sláger-összeállítás, mert az Overloaded: The Singles Collection nem jelent meg ott, és tartalmazza az összes slágerüket a "Overload" és a "Denial" óta.
A "Never Gonna Dance Again" -t a Sugababes tagjai, Keisha Buchanan és Heidi Range írták Miranda Cooper, Brian Higgins, Tim Powell, Lisa Cowling és Nick Coler együttműködésével. A dalt eredetileg a csoport előző Taller in More Ways című albumához írták és vették fel, de az utolsó számok listájáról levágták, mivel a lányok nem szerették a dalt. Az ötödik album gyártása során visszatértek a számra, és egyre jobban megkedvelték a dalt, ami arra késztette a csoportot, hogy vegye fel a Change számlistájára.
A "About You Now" című dalt a Wild Child című filmben használták, és a hangsáv harmadik részeként szerepel. 2007 decemberében a "3 kanál Suga" bekerült a 2007-es St Trinian's film filmzenéjébe.

Dalok - A "Never Gonna Dance Again" egy közepes tempójú pop dal, amely a dance-pop zenei elemeit jeleníti meg. Nick Levine, a Digital Spy munkatársa azt írta, hogy a dal "kétségbeesetten szomorú disco siránkozása" "szinte teljes ütemben" áll össze. A BBC Fraser McAlpine a számot "dancefloor tearjerker" -nek jellemezte, hasonlóan a Ne-Yo és a "könnycseppek", Womack & Womack, míg a The Trades írója, Paul Schultz "szakító ódának" nevezte.
Szövegileg a "Never Gonna Dance Again" egy kapcsolat felbomlásáról szól, amely egy táncparketten játszódik. A refrén alatt Sugababes énekli az "I lost the rhythm when you said it's over / As the final record starts to fade, I feel the dancefloor turning colder" A Guardian Alexis Petridis és Schultz egyaránt megjegyezte, hogy a dal lírai tartalma George Michael "Careless Whisper" című dalára emlékeztet.
A "Never Gonna Dance Again" vegyes fogadtatásban részesítette a zenekritikusokat. McAlpine azt írta, hogy a dal "azonnal úgy érzi, mintha a lányok ismét aranyat vertek volna". Levine azt javasolta, hogy a "Never Gonna Dance Again", az album "Denial" és "Change" kislemezeivel együtt demonstrálja, hogy a csoportnak "sikerült felnőnie anélkül, hogy dallammal tévedt volna". Kifejtette, hogy a dal "egy reflektívebb Sugababes-t mutat be". Petridis "klasszikus" példának nevezte a csoport "védjegyes okos, referenciális popját", míg a The Independent Andy Gill méltatta a Xenomania által készített dalt, mondván, hogy "a legtöbbet hozza ki győztesen logikus dallamából".
Ally Carnwath (The Observer) azt írta, hogy a szám "meglepően energikus móka a diszkó körül", bár elismerte, hogy a dal szövegének "elégikus hangvétele" egy "igazi komédia". A The Scotsman írója "borongós, képletes szakító dalként" kritizálta, emellett megjegyezte, hogy a dal nem fülbemászó, mint a "About You Now". A Stornoway Gazette szerkesztője elismerte, hogy bár diszkóbarát, a "Never Gonna Dance Again" az album kiindulópontja a "csalódásnak", ugyanakkor kijelentette, hogy "fáradtnak és kissé zaklatottnak érzi magát az előző erősségéhez képest. felajánlás ", utalva az album" About You Now "főlemezére. Az NME azt írta, hogy "kevésbé tűnik fenyegetésnek és inkább ígéretnek".
A "3 Spoons of Suga" egy uptempo pop dal, a dance-pop elemeivel. Nick Levine, a Digital Spy munkatársa "Nancy Sinatra stílusú popsütésként" jellemezte. Azt is javasolta, hogy a dal "ne hangozzon úgy, mint amit a Sugababes korábban felvett", és a csoport 2008-as "Girls" című kislemezének "csókolózó unokatestvérének" nevezte el. Levine megjegyezte, hogy Pixie Lott "Boys and Girls" "múló hasonlóságot mutat" a "3 Spoons of Suga" -val. Matt O'Leary, a Virgin Media munkatársa megjegyezte, hogy egy gitárt beépítettek a "beat-led dancefloor" dalba. A The Scotsman egyik szerkesztője azt javasolta, hogy a "Nem stresszel, mert megáldotta a farmer vágása" című sor a brit Girls Aloud lánycsoport által kiadott dalokra emlékeztet.
A "3 Spoons of Suga" kedvező kritikákat kapott a zenekritikusok részéről. Lauren Murphy, az Entertainment Ireland írta "gazember popnak" nevezte, és azt írta, hogy megtestesíti azt a "szexi" adj egy fenét "hozzáállást, amelyre Sugababes nagyjából építette karrierjét." Tom Young, a BBC elismerte, hogy "3 Kanalak Suga "nevetséges nevet kapott", mégis "nevetségesen fülbemászó". Elmondása szerint a dal "egyszerű sziklás élt" tartalmaz, amely Berrabah és Buchanan "gazdag textúrájú hangjainak" "rengeteg teret ad a kiváló teljesítményhez". Victoria Segal, The Times írta, hogy a "3 A Suga kanálainak meg kell állítaniuk Mutya Buena győzelmi körét a nyomában ". [A skót szerkesztő úgy érezte, hogy a dal "játékos hozzáállással" rendelkezik, ami hiányzik az album többi részéből. Emily Mackay, a Yahoo! A zene azt sugallta, hogy ez volt az album egyik erősebb dala, és "3 Spoons of Suga"check-me-the-f * ck-out glammy strut-ját megírja, hogy [Sugababes] erősebb alapokon álljon." Paul Schultz The Trades „nevetségesen táncolható Bananarama-mimikának” és „felkavaró himnusznak” tekintette.

Kritika - Az album vegyes kritikákat kapott, a The Guardian "vegyes táskának" nevezte, de olyan tapsokat tapsolt, mint a "Never Gonna Dance Again" és a "Back Down". A Times azt állította, hogy az album "csak valamivel jobb, mint az All Saints előzései, az összes kelt produkció és a pop ízlésessége", de olyan számokat dicsért, mint a "My Love Is Pink" és a "3 Spoons of Suga".

Dallista

ABOUT YOU NOW
NEVER GONNA DANCE AGAIN
DENIAL
MY LOVE IS PINK
CHANGE
BACK WHEN
SURPRISE
BACKDOWN
MENDED BY YOU
3 SPOONS OF SUGA
OPEN THE DOOR
UNDIGNFIED
B-Side
ROCKS - About You Now
IN RECLINE - About You Now
HEY THERE DELILAH - Denial
I CAN'T TAKE IT NO MORE - Change

- "3 Spoons of Suga" UK bonusz számként szerepel.

 

Cikkek

Dalszövegek

2017.01.09

 

Kislemezek

2015.09.24