Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2002: Angels with Dirty Faces

Megjelenés: 2002. Augusztus 26.
Felvételek: 2001-2002
Műfaj: Pop, electronica, R&B

Hossz: 41:30
Kiadó: Island Records
Producerek: Lucas Secon, Bloodshy & Avant, Robin Boult, Robbie Bronnimann, Craigie Dodds, Fredro, Howard Jones, Jony Rockstar, Ron Tom, Jeremy Wheatley, Richard X, Xenomania
Tagok: Mutya Buena - Keisha Buchanan - Heidi Range
Előző:
One Touch (2000)
Következő: Three (2003)
Kislemez az albumról:
Freak Like Me - Round Round - Stronger/Angels with Dirty Faces - Shape

Az angol Sugababes lánycsoport második stúdióalbuma. Az Island Island Records kiadta az Egyesült Királyságban 2002. augusztus 26-án, és a legtöbb európai területen 2002. szeptemberig. Az album a Island kiadónál debütált, miután 2001-ben elszakadt a London Records-tól, és ez volt az első rendszeres kiadásuk a a második felállásban szerepel, beleértve az új tagot, Heidi Range-ot, aki az alapító tagot, Donaghy Siobhánt váltotta.
Az albumon Lucas Secon és Xenomania produkciója szerepel, és az Egyesült Királyság Albumlistájának második helyén érte el a tripla platina státuszt. Ausztráliában az album 2002. november 18-án jelent meg.

Gyártás és kiadás - Röviddel azután, hogy megjelent a zenekar debütáló albumának utolsó kislemeze, a One Touch, a csoport tagja és társalapítója, Siobhán Donaghy elhagyta a zenekart a zenekaron belüli személyes ellentétek miatt. 2001-ben hivatalosan is új tag, Heidi Range váltotta fel. Miután korábbi kiadójuk, a London Records elbocsátotta őket, az együttes új lemezkiadó után kezdett kutatni. Miután már elkezdtek anyagot írni az együttes második stúdióalbumához, végül aláírtak az Island Records céggel.
Az album végül belföldön, 2002. augusztus 26-án jelent meg, nagy várakozással, az első két kislemez sikere nyomán, amelyet a "Freak like Me" és a "Round Round" albumról emeltek ki, és mindkettő az Egyesült Királyság 1. helyén volt. . Az album kedvező kritikákat kapott a kritikusok részéről, az AllMusic 3,5 / 5 csillagot kapott.
Szinte egy hónappal az album brit kiadása után Európa szeptemberében és Új-Zélandon jelent meg 2002 szeptemberében, ahol jelentős sikereket ért el. Az album az IFPI által Platinum Europe Award díjat kapott az 1 millió példányt meghaladó európai eladások elismeréseként.

Diagram teljesítménye - A piszkos arcú angyalok jobban teljesítettek, mint a csoport előző One Touch című lemeze, és a második helyen állt az Egyesült Királyság albumlistájának legmagasabb helyén; negyven hétig maradt a listákon. A "Freak like Me", amely Gary Numan "Are 'Friends' Electric?" Című mintáját mutatta be, volt az első kiadott kislemez, és az első helyen került az Egyesült Királyság Singles-listájára. A Xenomania által gyártott "Round Round" volt a második kiadott kislemez, amely szintén az Egyesült Királyság listáján debütált az első helyen. A harmadik kislemez az „Stronger” és az „Angels with Dirty Faces” dupla A-oldali kiadása volt, amely a brit Singles Chart hetedik helyét érte el. Az utolsó kislemez, a "Shape", amely Sting "Shape of My Heart" kislemezét mintázza, az album közül egyedüliként nem ért el helyet az Egyesült Királyság kislemez-listájának első tíz helyezettjében; tizenegyedik helyen lépett be. A dal azonban Lengyelországban (első számú), Írországban (kilencedik) és Hollandiában (tízes) eljutott az első tízbe.

Dallista

FREAK LIKE ME
BLUE
ROUND ROUND
STRONGER
SUPERNATURAL
ANGELS WITH DIRTY FACES
VIRGIN SEXY
SHAPE
JUST DON'T NEED THIS
NO MAN NO CRY
SWITCH
MORE THAN A MILLION MILES
BREATHE EASY (acoustic jam)
ROUND ROUND (alternative mix)
B-Side
GROOVE IS GOING ON - Round Round
KILLER - Shape

- "Just Don't Need This", "No Man No Cry" és "Round Round (alternative mix)" UK és Japán bonusz számként szerepel.

 

Cikkek

Kislemezek

2017.10.01

 

Dalszövegek

2017.01.05