Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  • B-Side: Breathe Easy
  • Megjelenés: 2002. Április 22.
  • Műfaj: Electronic, R&B, synth-pop
  • Hossz: 3:14
  • Kiadó: Island Records
  • Producerek: Richard X
Soul Sound
(2001)
<> Round Round
(2002)

Freak Like Me a brit lánycsoport, a Sugababes, első kislemeze, a második albumjukról, az Angels with Dirty Faces-ről. Ezt a verziót az angol producer Richard X fejlesztette ki és készítette. Háttérként az 1979-es dal "Are" Friends "Electric?" Mintáját használja. készítette Gary Numan és a Tubeway Army. 2001-ben X Richard létrehozott egy bootleg mashupot a "Freak Like Me" és a "Are" Friends "Electric?" Eredeti felvételeiről, "We Don't Give a Damn About Our Friends" címmel, amelyet álnév alatt adtak ki. "Girls on Top". Ez a dal sikeres underground pályává vált. X Richard meg akarta engedni a mashupot kereskedelmi célból, de nem kapott engedélyt Adina Howardtól az ének használatához, ezért úgy döntött, hogy újra felveszi az éneket, Sugababes-sel.
Ez volt az első Sugababes-kislemez, amelyben Heidi Range szerepelt, aki Siobhán Donaghy távozása után 2001. augusztusában csatlakozott.

Kritika: A The Guardian 2012-ben a "Freak like Me" -et a 2002-es legjobb zenekarnak nevezte. Az NME "zseni" -nek ígérte a zeneszámot, és azt állította: "Ha ez az első számú lesz, akkor egész nyáron elvigyorogunk. Igen, még a kritikusok is." A Billboard a 100 legnagyobb lány listáján a 45. számot nevezte el. Minden idők csoportos dalai. Numan a "Freak like Me" Sugababes változatát jobbnak tartotta, mint a "Friends 'Electric'?"

Diagram teljesítmény: 2002. április 22-én megjelent a "Freak like Me" az Egyesült Királyságban. A dal a Sugababes első számú kislemezévé vált, amikor az Egyesült Királyság Singles Chartjának első számában debütált, négy hétig az első tízben maradva. Ez továbbra is az egyik legkelendőbb kislemez, amelyet a csoport bocsátott ki, megjelenése óta több mint 275 000 példányban eladott és ezüstként tanúsított. Az Egyesült Királyságon kívül a dal is sikeres volt. Míg az Írországban, Norvégiában és Belgiumban elérte a tíz legfontosabb dalt, a dal bekerült a legtöbb listán szereplő top 30-ba. Ausztráliában a "Freak like Me" a Sugababes negyedik kislemezévé vált, amely elérte a 44. számot. Az Ausztráliában a "Shape" 2003-os megjelenéséig lenne a legalacsonyabban feltöltött kislemezük.

Dallista:

UK CD1
01 Freak Like Me (radio edit) 3:14
02 Freak Like Me (We Don't Give a Damn Mix) 3:39
03 Breathe Easy 4:09
04 Freak Like Me (video)  
UK CD2
01 Freak Like Me (radio edit) 3:14
02 Freak Like Me (Different Gear Mix) 8:14
03 Freak Like Me (Capoeira Twins Mix) 5:33
04 Freak Like Me (Jameson Mix) 5:46

Videó: