Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MKS

Mutya/Keisha/Siobhan (röviden MKS) egy angol lánytrió, amely 2011-ben alakult. Tagjai Mutya Buena, Keisha Buchanan és Siobhan Donaghy. A trió a Sugababes alapító tagjaiból áll, mivel Siobhan 2001-ben, Mutya 2005-ben, Keisha pedig 2009-ben hagyta el az együttest. Sugababesként 2000-ben adták ki első albumukat, a One Touch-t.
2011 novemberében megkezdődött debütáló albumuk felvétele, Dev Hynes, Shaznay Lewis, Cameron McVey, Naughty Boy, Richard X, William Orbit, és MNEK segédlete mellett. 2012 júliusában hivatalosan is megerősítették, hogy csapattá alakultak. 2013 augusztusában megjelent az interneten a Flatline című debütáló kislemez zenei videója. A dalt a következő hónapban adták ki, és az 50. helyen végzett az Egyesült Királyságban.
Annak ellenére, hogy MKS néven futó debütáló albumuk megjelenését 2014 elejére tervezték volna, a csapat az év elején leállított minden frissítést és promóciót.
2018 augusztusában Keisha Buchanan egy új dalrészletet mutatott be az Instagramon, és utalt arra is, hogy a csapat visszanyerte a „Sugababes” névhez fűződő jogokat.

Sugababes kezdete (1998-2009)
Keisha Buchanan és Mutya Buena az általános iskolában ismerték meg egymást, és jó barátnők lettek. 1998-ban egy szórakozóhelyen találkoztak Siobhán Donaghy-val. Az All Saints menedzsere, Ron Tom fedezte fel őket, aki később úgy döntött, hogy a három lány alakuljon trióvá. A csapat eredetileg a Sugababies nevet vette fel, amit később Sugababes-re változtattak, amikor aláírták szerződésüket a London Records-cal.
Debütáló kislemezük, az Overload a Brit kislemezlista 6. helyét érte el 2000-ben, és a Brit Awards-ra is jelölték, a Legjobb Kislemez kategóriában. A csapat a One Touch című debütáló album számainak nagy részét, az All Saints producere, Cameron McVey segítségével készítette. A One Touch a 26. helyet érte el az UK Albums Chart-on. Az albumról még három top 40-es sláger került ki: New Year, Run for Cover, és Soul Sound. Az album eladásai azonban nem feleltek meg a London Records elvárásainak, ezért a kiadó 2001-ben elhagyta a csapatot.
2001 augusztusában a japán promóciós turné közben Donaghy távozott az együttesből. Kezdetben azt nyilatkozta, hogy a divatszakmára váltana, ám végül klinikai depressziót diagnosztizáltak nála, a csapaton belüli állandó viták miatt. Donaghy később elmondta, hogy Buchanan szorította ki őt a csapatból, akit élete "első zaklatójának" nevezett. Donaghy-t az Atomic Kitten egyik alapító tagja, Heidi Range váltotta fel. Buena 2005 decemberében távozott, hogy az anyaságra és szólókarrierjére összpontosítson. Helyére Amelle Berrabah került. Tizenegy év után, 2009 szeptemberében, Buchanan helyét Jade Ewen vette át, és a csapat eredeti tagok nélkül maradt.

Megújítás (2011-2012)
2011 végén arról szóltak a hírek, hogy az eredeti Sugababes visszatér, de nem erősítették meg. Olyan pletykák is felmerültek, hogy a jelenlegi Sugababes tagok repülnek, és az eredeti tagokkal folytatják tovább, de ezt később tagadták a jelenlegi tagok. Ugyanakkor megerősített hírek szerint visszatérést tervezett az eredeti Sugababes, csak más névvel, mert a név foglalt volt. Később az is kiderült, hogy a skót énekes-dalszerző Emeli Sandé új dalokat ír Buená-nak, Buchanan-nak, és Donaghy-nak.
2012 áprilisában jelentették be, hogy a csapat szerződést írt alá a Polydor Records-cal. 2012 júliusában hivatalosan is megerősítették, hogy a csapat "Mutya Keisha Siobhan" néven megalakult, és dalokat készített egy új albumhoz. Nevüket hivatalosan 2012. június 27-én vették nyilvántartásba az Európai Unióban. 2012. július 27-én részt vettek a 2012. évi nyári olimpia megnyitó ünnepségén. Augusztusban megerősítették, hogy felvettek két dalt Shaznay Lewissal, az All Saints korábbi tagjával. A csapat 2012 decemberében a Ponystep magazin címlapján szerepelt.

Debütáló dal és Sacred Three Tour (2013)
Ugyanebben a hónapban egy intim koncertet adtak a Ponystep New Year’s Ever partiján, ahol az Overload, a New Year, és a Freak Like Me című slágereiket adták elő, valamint Rihanna Diamonds című számát.
A készülő új anyag először 2013. január 7-én került napvilágra, amikor a csapat Buchanan YouTube-fiókjába feltöltött egy rövid a cappella-klipet a Boys című debütáló kislemezükről. A klipet több mint 140 000 alkalommal nézték meg. Ugyanezen a napon a Popjustice kiadott egy három másodperces klipet a kislemez stúdió-változatából "egyszerűen csodálatosnak" nevezve. Március 14-én a csapat producere Dev Hynes feltöltött egy zeneszámot hivatalos SoundCloud oldalukra, amely szerint a dal nem szerepel majd a csapat készülő albumán. A Lay Down in Swimming Pools Kendrick Lamar Swimming Pools (Drank) című dalának újraértelmezett verziója. Március 26-án a csapat a Phoenix Entertainment című kislemezének remixében szerepelt.
2013. június 4-én bejelentették soron következő debütáló kislemezük, a Flatline kiadását. Később, június 13-án egy egy perc, tizenegy másodperces előzetest töltöttek fel hivatalos SoundCloud oldalukra. Július 2-án a trió a Facebook rajongói oldalán bejelentette, hogy a dal teljes verziója július 4-én 14:00 órakor lesz elérhető a hivatalos SoundCloud-oldalukon. A Flatline premierje után számos új dal szivárgott még ki közelgő albumukról, amely a tervek szerint 2014-ben jelent volna meg. 2013. november 6-án Mutya Buena kijelentette, hogy nyitott a Sugababes név visszaszerzésére, mivel Jade Ewen azt nyilatkozta, hogy a negyedik felállás már két évvel korábban szétvált. 2013. november 8-án a csapat elindult a The Sacred Three Tour-ra az Egyesült Királyságban, amely november 16-áig tartott.

Szünet és legutóbbi tevékenységek (2014-2016)
2014 elején a csapat eltűnt a nyilvánosság elől, a zenekarhoz tartozó közösségi profilok nem frissültek, a rajongók körében pedig spekulációk indultak, hogy az együttes szétvált bejelentés nélkül, ám ők több alkalommal kijelentették, hogy még mindig együtt dolgoznak. 2014 októberében a csapat Facebook-oldala egy új profilképpel frissült, valamint kiderült, hogy a tervezett debütáló album már folyamatban van.
Siobhán Donaghy 2016 júniusában megerősítette, hogy az album megjelenése a következő évben esedékes. 2017 augusztusában Keisha Buchanan egy interjúban elmondta, hogy a csapat új anyagokon dolgozik, miután az előző munkájuk kiszivárgott az interneten. 2018 júniusában Siobhán Donaghy azt nyilatkozta, hogy a csapat még mindig együtt dolgozik, és akár egy album is megjelenhet. 2018 júliusában Mutya Buena is megerősítette ezt. Ugyanebben a hónapban a rajongók megkérdezték, hogy mikor jelenik meg az új zene és az album, Mutya pedig megerősítette, hogy jelenleg dolgoznak az albumon, de mivel kiszivárgott, meg kell csinálniuk az egészet elölről. Mutya azt is hozzátette, hogy az új zene szeptemberben jelenik meg. 2018 augusztusában Keisha Buchanan egy új dalrészletet tett közzé az Instagram-történetében, és utalt arra is, hogy az együttes visszanyerte eredeti nevét, valamint hogy az új zene hamarosan megjelenik.
Buchanan 2015. január 13-án benyújtotta a Sugababes név védjegyét az Egyesült Államokban. A folyamat 2015. szeptember 26-án zárult le, és 2016 januárjában Buchanan sikeresen elnyerte a Sugababes védjegyének tulajdonjogát az Egyesült Államokban.

Az eredeti Sugababes visszatérése (2019)
2019 augusztusában DJ Spoony bejelentette, hogy az eredeti trió közreműködik a következő albumján a Garage Classicalon, amely a Sweet Female Attitude „Flowers” című dalát tartalmazza. 2019 szeptemberében az album hivatalos számlistája azt mutatta, hogy a triót 2001 óta először tekintik Sugababesnek.

Albumok:

The Sacred Three (kiadatlan)

Videók:

2013: Flatline

Tagok


Mutya Buena (2011-2014)

Siobhan Donaghy (2011-2014)

Keisha Buchanan (2011-2014)