Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


  • Megjelenés: 2007. Július 23.
  • Műfaj: Electronic, electropop
  • Hossz: 3:31
  • Kiadó: Island Records
  • Producerek: Groove Armada
Real Girl
(2007)
<> Just a Little Bit
(2007)

Song 4 Mutya (Out of Control) Mutya Buena debütáló albumának, a Real Girl, második kislemeze. Egy dal, amelyet a Groove Armada brit zenei duó készített, Mutya Buena hangszeres énekes dalával. Az eredetileg az Estelle brit énekesnő szereplésére szánt duó végül úgy döntött, hogy együtt dolgozik Buenával a dalban, miután távozott a Sugababes lánycsoporttól 2005. decemberében. Egy új hullám ihlette ritmus, táncszintetizátorok és basszusgitár támogatásával ez egy uptempo elektronikus és elektropop dal. A dalszövegeket a média úgy értelmezte, mint Buena Sugababes helyettes Amelle Berrabah sértését, bár maga Buena tagadta ezeket az állításokat.
A dal produkcióját kritikai elismeréssel fogadták, és különféle kritikusok a nyár dalává, a The Guardian és az Xtra! kiemelte, mint 2007 egyik legjobb dalát. A dal a UK Singles Chart nyolcadik pontján érte el a csúcspontot, és az UK Dance Chart első helyére került. Ausztráliában, Finnországban, Írországban és Hollandiában elérte a top 40-et. Az egyéni zenei videót a Finsbury Parkban, az észak-londoni filmre vették, és fesztivál témája volt.

Háttér: A "Song 4 Mutya (Out of Control)" Andy Cato, Tim Hutton, Karen Poole és Tom Findlay írta, és az előbbi kettő Groove Armada színpadi név alatt készítette. A dal a Mutya Buena angol énekesnek, a Sugababes lánycsoport korábbi tagjának, akkreditálatlan énekét tartalmazza. A dal szerepelt a Groove Armada Soundboy Rock (2007) albumán, és Buena debütáló kiadásán, a Real Girl-en. Eredetileg az Estelle brit énekesnő szerepelt a "Song 4 Estelle" címmel, de Groove Armada szerint "egyáltalán nem szegezte be". A produkciós duó kiderítette, hogy Buena hogyan fejezte be a dalt, mondván:
Ikonikus hangra volt szükségünk. Ez egy nemzedék hangja, a női pop fellépések generációja. Ugyanúgy, ahogyan Robbie Williams a megfelelő időben elhagyta a Take That-t, a megfelelő időben elhagyta a Sugababes-t. A Sugababes számomra kissé véletlenszerű. Ez már nem működik. Ő egyike azoknak a pop hangoknak, amikor megemlíti őt, az emberek nem mennek "Miért dolgozol vele?" Mennek: "Hűvös." Főként mivel ő annyira félelmetes.
Azt is beszélték a Buenával való együttműködés iránti bizonytalanságukról: Azt hittem, egy kicsit szörnyeteg lesz. Mutya lépett be a stúdióba, és kedves volt. Elfelejti, milyen fiatal - 21 éves -, tehát van kis mobiltelefonja, és a kisbarátáival készül, hogy a megfelelő színű hajfestékről beszéljen. És ennek közepén próbálsz egy sávot írni. Megvan a saját véleménye, és tényleg énekelni tud - nagyon jó előadóművész.

Összetétel és dalszöveg: A "Song 4 Mutya (Out of Control)" egy uptempo elektronikus  és electropop dal. Egy új hullám inspirációja kíséri, és táncszintetizátorokat és basszusgitárt tartalmaz. A dalt a C-dúr kulcsában komponálták a közös idő felhasználásával, 120 ütem / perc tempóval. A dal az 1980-as évek zenéjére emlékeztet. A popjustice a Sugababes 2006. évi "Easy" kislemezének "szokatlan elektromos verziójaként" írta le. A "Song 4 Mutya (Out of Control) egy önreferenciális beszédi bevezetést tartalmaz. A lírai tartalom arról szól, hogy egy régi barátot lát egy új barátnővel;  a főszereplő egy piros lámpánál megáll az autójában, ahol egy másik nővel tanúja volt volt barátjának a másik sávban. A dalt a média úgy értelmezte, mint "sértés" Buena Sugababes helyettesítője, Amelle Berrabah számára, aki a következő sorban hivatkozott: "That's who has replaced me? / What a diss". Ezt a spekulációt később maga Buena tagadta meg, aki kijelentette: "Sokat kellett magyaráznom a vonal miatt, de ennek semmi köze sincs Amelle-hez vagy a lányokhoz." A dal szöveges tartalma is hivatkozik Prince amerikai zenészre; "I got Prince singin' 'Hot Thing' to me / I know every line." Néhány kritikus kijelentette, hogy ő ihlette a dal hangzását.

Dallista:

UK CD Single 1
01 Song 4 Mutya (Out of Control) (Radio Edit)  
02 Lightsonic (Live From Hammersmith Palais)  
UK CD Single 2
01 Song 4 Mutya (Out of Control) (Radio Edit)  
02 Song 4 Mutya (Out of Control) (Kissy Sellout Remix)  
03 Song 4 Mutya (Out of Control) (Linus Loves Remix)  
04 Common  

Videó: