Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mutya Buena

Rosa Isabel Mutya Buena (1985. május 21. London – ) művésznevén Mutya Buena angol énekes és dalszövegíró. Sugababes egyik alapítója volt egészen 1998-2005-ig amíg ki nem lépett. 2007-ben jelent meg a Real Girl albuma. 2012-ben hivatalosan is úra összeállt az eredeti Sugababes MKS néven.

Magánélet: Családjával együtt jelenleg Kingsburyben, London Brent kerületében lakik. Édesapja fülöp-szigeteki, édesanyja ír, negyedrészt kínai, negyedrészt spanyol. A Kingsbury Középiskolában tanult. Neve tangalog eredetű, jelentése múzsa. Öt fiutestvére Bayani, Charlie, Chris, Danny és Roberto) és két huga Ligaya és Dalisay) van. Harmadik huga, Maya, 2002-ben meghalt, és a Three albumon a Maya szám neki állít emléket. 2005. március 23-án megszületett első gyermeke, Tahlia-Maya Buena, kinek apja Mutya barátja, Jay. Egyes hírek szerint miatta hagyta ott az együttest. Testvére emlékére nevezte el gyermekét Tahlia-Mayának.

Sugababes (1998-2005)
Keisha és Mutya az általános iskolában ismerkedtek meg és nagyon jó barátnők voltak. 1998-ban egy szórakozóhelyen találkoztak először Siobhan Donaghyval. Kezdetben még csak Keisha és Mutya dolgozott együtt a menedzserrel, de a menedzser úgy vélte, jobb lenne egy harmadik tag is. Ekkor jött képbe Siobhan. A Sugababes név Keisha akkori nicknevéből származik (sugar baby) Az első albumuk 2000. végén jelent meg One Touch címmel abból négy kislemez jelent meg. 2001-ben történt az első tag csere Siobhan lépett ki Mutya mai napig tartja vele a kapcsolatott. A második felállással három album jelent meg [Angels with Dirty Faces, Three és Taller in More Ways] a negyedik album megjelenés után pár hónappal később kilépett. 

Szóló karrier (2005-2011)
Miután 2005 decemberében otthagyta a Sugababes-t, Buena elkezdett saját albumának anyagán dolgozni. Oldala a MySpace-en április 25-én indult, és arra használja, hogy tartsa a kapcsolatot rajongóival. Olyan demo számok is elérhetőek innen, melyek egyes vélemények szerint legújabb albumán is szerepelni fognak. Közéjük tartozik a Love Story, a 2 the Limit, a Wonderfull, a Darkside, a Suffer for Love, a Sunshine és az Addiction, bár eddig csak kettő jelent meg lemezen. Mióta szólókarrierjén dolgozik, számos zenésszel játszott együtt, mint például a Tah Mac, MC, Viper, George Michael és Groove Armada, Amy Winehouse. 2009-ben amikor Keisha-t kirúgták azt nyilatkozta: 'Keisha nélkül a Sugababes-nek vége van' amikor olyanonak pletykáltak Keisha-ról 'zsarnok' Mutya kiállt mellette és tagadta, hogy Keisha olyan lenne. Mutya szerint Heidi-nak Keisha-val kellett volna mennie de Heidi inkább maradt de Mutya elmondása szerint ezzen egy kicsit sem lepődött meg.

MKS (2011-2017)
2011. végén hírek szóltak, hogy az eredeti Sugababes visszatér de nem erősítették meg. Olyan pletykák is felmerültek, hogy a jelenlegi Sugababes tagok repülnek és az eredeti tagokkal folytatják tovább de ezt később tagadták az jelenlegi tagok. Úgyanakkor megerősített hírek szerint visszatérést tervezi az eredeti Sugababes csak más névet mert a név jelenleg foglalt. 2012. áprilisban jelentették be, hogy a csapat aláírta a Polydor Records-sal lemez szerződést. 2013. nyarán megjelent Flatline daluk. Az új album 2015-ben jelenik meg.

Szóló projektek (2017-jelenleg)
2017. Márciusban Mutya saját ügynőkséget kezdett a barátaival, amit Colour of Musiq neveztek el. 2017. júniusban Muty új dalokat rögzített, amelyeket feltöltött személyes Instagram profijéra. Később azt mondta más előadók demói, Stay és Sweet Baby.

Diszkógráfia:

 

Menüpontok

Real Girl (2007)

Cikkek: 6

Cikkek

Diszkógráfia

2019.10.17