Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KEISHA KERRECCE FAYEANNE BUCHANAN 1984.09.30-án, született Westminsterben.  8 éves korától ismeri Mutya Buenát, 13 éves korától Siobhant és megalapították a Sugababest. Jamaikai származású. Kiskorától kezdve énekel, Mutyaval egy iskolába jártak . 1 bátyja van Shane. Keishanak eleinte olyan halk volt a hangja hogy külön énekórákra járt. Keisha unokatetvére Simon Webbe a Blue egyik tagja. Barátja szintén zenész: Dean Thomas. 2009-ben ki kellett lépnie az SB-ből, állítólag nem ő döntött így. 2009 és 2011 között dolgozott az első albumát amit törölt végül mivel 2012-ben hivatalosan is úra összeállt az eredeti Sugababes MKS néven.

SUGABABES (1998-2009)

Keisha és Mutya az általános iskolában ismerkedtek meg és nagyon jó barátnők voltak. 1998-ban egy szórakozóhelyen találkoztak először Siobhan Donaghyval. Kezdetben még csak Keisha és Mutya dolgozott együtt a menedzserrel, de a menedzser úgy vélte, jobb lenne egy harmadik tag is. Ekkor jött képbe Siobhan. A Sugababes név Keisha akkori nicknevéből származik (sugar baby) Az első albumuk 2000. végén jelent meg One Touch címmel abból négy kislemez jelent meg. 2001-ben történt az első tag csere Siobhan lépett ki állítolag Keisha folyton piszkálta. A második felállással három album jelent meg [Angels with Dirty Faces, Three és Taller in More Ways] a negyedik album megjelenés után pár hónappal később Mutya is kilépett. Harmadik felállással kettő album jelent meg [Change és Catfights and Spotlights] de ezek nem voltak olyan sikeresek mint az elöző négy album. Eredetileg Amelle-t rúgták volna ki de mivel Heidi is ki akart lépni ha Amelle megy így neki kellett menni állítolag Amelle-t folyton piszkálta és állandóan fiúnak csúfolta a rövid haja miatt. 2009-ben amikor Keisha-t kirugták szárnyra kelt olyan pletykák, hogy a Sugababes újjá alakul az eredeti felállással de ez csap pletyka volt.

SZÓLÓ KARRIER (2009-2011)

Első szóló dala, Far Away amit Jay Sean-nel énekel. Miután otthagyta a Sugababes-t elkezdett dolgozni első albumján, nagy részt már fel is lett véve. A legtöbb dalt, Dallas Austin-nal, akivel már dolgozott Sugababes negyedik albumán. 2011. Augusztusban kiderült, hogy legalább ötven dalt rögzitett az első albumára. Eredetileg 2011-ben megjelent volna meg, de újra összeállt Mutya-val és Siobhan-val, így az album törölve lett.

MKS (2011-2017)

2011. végén hírek szóltak, hogy az eredeti Sugababes visszatér de nem erősítették meg. Olyan pletykák is felmerültek, hogy a jelenlegi Sugababes tagok repülnek és az eredeti tagokkal folytatják tovább de ezt később tagadták az jelenlegi tagok. Úgyanakkor megerősített hírek szerint visszatérést tervezi az eredeti Sugababes csak más névet mert a név jelenleg foglalt. 2012. áprilisban jelentették be, hogy a csapat aláírta a Polydor Records-sal lemez szerződést. 2013. nyarán megjelent Flatline daluk. Az új album 2015-ben jelenik meg.

VISSZATÉRÉS SUGABABESBE (2019-)

2019 februárjában Mutya Buena megerősítette, hogy a demók kiszivárgása az album elhalasztását eredményezte. Donaghy írta a Bananarama "Love in Stereo" című dalát, Keisha Buchanan-nal együtt, amely eredetileg az MKS albumához készült.] 2019 augusztusában Donaghy, Buena és Buchanan újra összeállt a Sweet Female Attitude "Flowers" feldolgozásával, amelyet DJ Spoony készített, Garage Classical című albumának részeként. A triót Sugababes néven írják jóvá, így 2001 óta először lép fel Donaghy néven.