Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képtalálat a következőre: „heidi range 2001”

Heidi Range egész pici kora óta énekel, elsõ fellépése 3 éves korában volt, a "Hey Little Hen"-t énekelte Liverpoolban, a Neptune színházban.

Atomic Kitten (1997)
Zenei karrierjét az Attomic Kitten-ben kezdte Liz McClarnon-nal és Kerry Katonával. Csak néhány demó felvétel készült, de Heidi otthagyta a csapatot 1999-ben, még mielõtt sikeresek lettek, mert inkább R'n'B-t szeretett volna énekelni. Helyére jött Natasha Hamilton.

Sugababes (2001-2014)
2001-ben, miután Siobhan Donaghy kiszállt a Sugababes-bõl, Heidi elment a válogatásra, ahol énekével lenyûgözte Mutya Buenát és Keisha Buchanan-t. A második felállással három album jelent meg [Angels with Dirty Faces, Three és Taller in More Ways] a negyedik album megjelenés után pár hónappal később Mutya is kilépett. Harmadik felállással kettő album jelent meg [Change és Catfights and Spotlights] de ezek nem voltak olyan sikeresek mint az elöző négy album. Eredetileg Amelle-t rúgták volna ki de mivel Heidi is ki akart lépni ha Amelle megy így neki kellett menni állítolag Amelle-t folyton piszkálta és állandóan fiúnak csúfolta a rövid haja miatt. A negyedik felállással csináltak egy albumt [Sweet 7] 2011-ben jelent volna meg a nyolcadik album de a 'Freedom' sikertelensége miatt a csapat 2012-ben piheni fog. Jelenleg ő a legrégebbi tagja a csapatnak. 2014-ben jelentették be, hogy a Sugababes már 2012. elején fel oszlott.

TV-s munka (2012-jelenleg)
Heidi 2012-es Dancing on Ice-ban szerepelt a partnere Sylvain Longchambon volt, egy sérülés után az orosz korcsolyázó, Andrei Lipanov lett. 2012. elején kiderült, hogy elkezdett dolgozni az első önálló albumján. 2012. júniusban bejelentette, hogy a Sugababes studióba van, hogy felvegyék a nyolcadik albumot, de nem tervezik, hogy megjelenjen a közel jövőben. Később Amelle is elmondta, hogy a jelenlegi felállás tervezi, hogy új zenét kiadnak a jövő év végén. Majd Jade is megerősítette és hozzá tette, hogy mindannyian dolgoznak saját albumán is. 2012. decemberben pletykálták, hogy Heidi átveszi Victoria helyét a Spice Girls-ben. Később ezt Melanie C és Emma a Spice Girls két tagja is cáfolta később Heidi  is. 2014-ben jelentette be, hogy a Sugababes két éve feloszlott.